У жителя Чернігівщини вилучили боєприпаси та наркотики

Співробітники Чернігівського райуправління поліції встановили, що зловмисник зберігав удома ручну гранату, майже пів сотні набоїв та наркотичні засоби рослинного походження. Про це повідомляють у поліції Чернігівської області.

Санкціонований обшук у господарстві мешканця одного з сіл району відбувся в межах кримінального провадження, відкритого слідчим поліції за фактами зберігання фігурантом боєприпасів і наркотиків.

Під час слідчої дії поліцейські встановили, що 36-річний мешканець приміського села зберігав на території свого домоволодіння ручну гранату РГН із запалом, 40 набоїв до стрілецької зброї різних калібрів, а також наркотичні засоби рослинного походження та пристрій для їх немедичного вживання.

Вилучені небезпечні предмети та наркомісткі речовини направлено на експертне дослідження. Наразі поліцейські встановлюють походження боєприпасів та мету зберігання наркотиків.

Дії фігуранта кваліфікуються за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами), ч. 1 ст. 309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України.
Досудове розслідування триває.

16:45