На Чернігівщині «замінували» Прилуцький ліцей №6

21 лютого до Прилуцького ліцею №6 на Чернігівщині надійшов анонімний дзвінок з повідомленням про можливе замінування будівлі. Правоохоронці та представники ДСНС провели перевірку, вибухівки не знайшли.

Про це повідомляє «Суспільне Чернігів».

Як розповів директор ліцею Дмитро Самозван, дзвінок до адміністрації закладу надійшов о 9:03 зі стаціонарного телефону. Про замінування сказав механічний чоловічий голос. Про це він повідомив поліцію, ДСНС та управління освіти.

Начальник міського управління освіти Олександр Правосуд розповів, що дітей та персонал ліцею евакуювали за три хвилини. Навчання у закладі призупинили.

«В ту ж хвилину були повідомлення служби 102, 101, викликаний ДСНС і протягом трьох хвилин ми евакуювали дітей у безпечне місце – ми їх вивели подалі від школи. Класні керівники написали у свої батьківські групи про те, щоб дітей сьогодні забрали. Навчання сьогодні (21 лютого, — ред.) проводитися вже не буде. До повноцінної роботи заклад повернеться завтра (22 лютого, — ред.)».

За інформацією старшої інспекторки з комунікації Прилуцького відділу поліції Юлії Жукової, на місці події працювала слідчо-оперативна група райвідділу, співробітники ювенальної превенції, кінологи зі службовими собаками та представники ДСНС. Перевірка тривала близько трьох годин.

«Під час проведення огляду приміщень та прилеглої території, жодних вибухових пристроїв чи підозрілих предметів не виявили».

Наразі поліцейські встановлюють людину, яка зробила фейкове повідомлення про замінування.

Санкція статті 259 Кримінального Кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років.

Дмитро Самозван сказав, що сьогодні навчання в закладі продовжать дистанційно, а завтра повернуться до повноцінної роботи.

16:35