Операція "Буря в стакані" або як на Чернігівщині командири військової частини пиячили під час навча

Прокуратура просить суд оштрафувати 4 командирів військової частини через вживання алкоголю під час військових навчань на полігоні "Десна" в Чернігівській області.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Військової прокуратури Центрального регіону, передають Українські Новини.
"На початку 2019 року військовою прокуратурою Чернігівського гарнізону Центрального регіону України викрито 4 офіцери у вживанні алкоголю і перебування на військовій службі в стані сп'яніння", - сказано в ньому.
Так, 4 січня в військової частини, дислокованої в селищі Гончарівське Чернігівської області, виявлені заступник начальника штабу військової частини, командир і заступник командира танкової роти і командир взводу, які перебували в стані алкогольного сп'яніння.
Зазначені офіцери, будучи керівниками під час навчань на полігоні, повинні були особисто контролювати дисципліну підлеглих військовослужбовців.
Подібне ж порушення порядку несення військової служби могло призвести до надзвичайних ситуацій з особовим складом і виникнення інших ризиків.
У зв'язку з викладеним по кожному із зазначених офіцерів окремо складено протокол про вчинення адміністративного правопорушення.
Крім того, офіцерами військової прокуратури виявлено факт зловживання службовим становищем командиром військової частини, дислокованої в Житомирській області.
Встановлено, що підполковник незаконно віддав наказ допустити на технічну територію підпорядкованої йому військової частини, де зберігаються боєприпаси, громадянське транспортний засіб без передбаченого пропускного режиму.
За це командир зазначеної військової частини судом визнаний винним і оштрафований на 2 465 гривень.
15:54