В Чернигове на маршруты вышли 53 автобуса

У Чернігові 19 травня, уперше від початку широкомасштабного вторгнення російської армії на територію України, відновив свою роботу громадський транспорт.

Їз 58 автобусів виїхали 53. Це пов'язано із тривалим простоєм машин, повідомив начальник управління транспорту Олександр Рижий.

Після усунення всіх технічних несправностей машини працюватимуть у передбаченому обсязі.


Зазначимо, що до 24 лютого щодня на свої маршрути виїздив 161 автобус малого класу і 55 одиниць електротранспорту. Через воєнні дії кількість транспорту, що надає послуги міських пасажирських перевезень зменшилась.

Так, з 19 травня у Чернігові працює дев'ять тимчасових маршрутів.


Ця маршрутна мережа закриває 90% території міста, говорить начальник Управління транспорту. Її формували виходячи з наступного:

“Виходили з того, що у нас є 60 одиниць. Ми розуміємо, що у пікові години графік руху повинен бути не більше 10 хвилин, ми виходили з цього принципу. Якщо буде більше 10 хвилин, то провізна спроможність маршруту буде зменшуватися і буде більше негативу, чим коли зовсім він не їздив”, — говорить Олександр Рижий.

Працюватиме громадський транспорт в умовах дефіциту пального на ринку та значного його здорожчання, аби 58 машин щодня могли виїхати на свої маршрути потрібно три тонни дизпалива.

Обслуговуватимуть тимчасові маршрути тимчасові перевізники, вони призначені строком на три місяці, або до закінчення воєнного стану. Гранична вартість разового квитка на проїзд встановлена у розмірі 12 гривень.

Джерело — пресслужба Чернігівської міськради

13:55