У Чернігові на вулиці Ремісничій завершують ремонтувати багатоповерхівки

Залатали дах, встановлюють вікна та перевіряють систему опалення. У багатоповерхівці на вулиці Ремісничій у Чернігові завершуються ремонтні роботи. Як усувають наслідки обстрілів – далі у матеріалі.

Таким був дах цього будинку в серпні. 28 лютого біля будинку розірвалася ракета. Вибуховою хвилею пошкодило дах та повибивало вікна у під’їзді та квартирах. Люди пів року рятували власні оселі від грибка та плісняви – через дірявий дах вся волога потрапляла на верхні поверхи будинку. Ремонтувати будинок розпочали наприкінці серпня.

За словами жительки будинку Тетяни Точоної, частина людей почали встановлювали вікна за власний кошт. За кошти обласного бюджету вікна у квартирах та під’їзді ще не встановили, але обіцяють зробити це протягом двох тижнів, сказав Слєсаренко.

Також жінка додала, що у квартирах жителі ремонти зробили, залишилось привести до ладу під'їзди, тому що там все ще залишається пліснява.

"Під’їзди, хотілося б, щоб нам допоміг ЖЕК з ремонтом. Я зверталася, але була відповідь, що це питання можна порушувати після ремонту даху. Ось ремонт закінчився", – повідомила Тетяна.

За словами Ярослава Слєсаренка, у цій багатоповерхівці та ще 17 будинках, які відбудовували за кошти з обласного бюджету, опалювальний сезон має розпочатись вчасно.

"Військова адміністрація на сьогодні використовує кошти Державного резервного фонду, виділені на Чернігівську область в розмірі 250 мільйонів. Частина цих коштів була направлена на відновлення зруйнованого житлового фонду. Загалом по місту Чернігову 18 будинків взято в роботу".

За матеріалами "Суспільне Чернігів"

18:50