У Чернігівській міській раді думками про підготовку міста до територіальної оборони поділився бойови

|

Сьогодні, 8 лютого, Чернігів відвідав генерал Сергій Кривонос – досвідчений і авторитетний український військовий, колишній перший заступник командувача Сил спеціальних операцій ЗСУ, потім до 29 грудня 2020 року - заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України, нині громадсько-політичний діяч, який доносить до людей необхідність розбудови територіальної оборони в Україні.

Як свідомий громадянин, який має певний досвід з ведення бойових дій, він поділився своїми думками і баченням щодо першочергових завдань сил тероборони.

На початку його візиту в Чернігів у міській раді з легендарним генералом зустрівся міський голова Владислав Атрошенко. Також гість поспілкувався з керівниками управлінь і комунальних підприємств. Зважаючи на специфіку питань, говорили в закритому режимі – але спочатку Сергій Кривонос звернувся до всіх у присутності журналістів, подякував за запрошення і зазначив:

- Дуже важлива тематика дій людей, які приймають участь у територіальній обороні. А в моєму розумінні територіальна оборона – це безпосередньо весь народ, який проживає на території України. Досвід цієї війни, особливо події на Донбасі 14 року, показав, наскільки важливо, коли народ вміє правильно діяти і розуміє, що йому робити.

За його словами, зараз та інформаційна істерія, яка є в засобах масової інформації України і на міжнародному рівні, в т. ч. показує, що на нас намагаються впливати, залякати. Те, що в деяких людей це вже викликало розгубленість і панічні настрої - нормальна і зрозуміла реакція. Але – неконструктивна.

Що стосується спроможності міста Чернігова, де до Росії і Білорусі не так далеко, то тут мусить бути у певних моментах дуже швидке реагування на загрози. За словами Сергія Кривоноса, люди, які відповідають за нормальну життєдіяльність міста, мають готуватися до того, щоби бути спроможними це забезпечити.

Сьогодні ж у Міському палаці культури відбулася й зустріч Сергія Кривоноса з громадськістю.

Прес-служба Чернігівської міської ради

|
10:23