Славутич - громада без бар’єрів

Тема безбар’єрності звучить у світі і є не просто трендом, який підхопила Україна, а необхідністю, бо йдеться про права людей, рівність незалежно від соціального статусу, етнічного походження, ментальної чи фізичної інвалідності. Так з’явився проект «Громади без бар'єрів».

В Україні питанням безбар’єрності опікується перша леді Олена Зеленська.

За її словами, під’їзди, двори, вулиці, зупинки, переходи, дитячі майданчики, громадські споруди - уся інфраструктура, що нас оточує, весь простір, у якому перебуваємо щодня, мають бути доступними й дружніми до кожного українця, незалежно від того, живе він в обласному центрі чи в маленькому місті.

«Славутич - перше місто, де будуть впроваджені безбар’єрні архітектурні рішення. Вперше в Україні там запровадили посаду омбудсмена з безбар’єрності. Напочатку нового року ми презентуємо громадськості інновації Славутича. Тому запрошую всіх відвідати це місто!», - акцентує О. Зеленська.

Підписано меморандуми про розвиток безбар’єрної архітектури з головами Київська обласна державна адміністрація, Черкаська обласна державна адміністрація, Вінницька обласна державна адміністрація, Донецька обласна державна адміністрація та з мерами Славутича, Маріуполя, Вінниці.

«Ініціатива «Громади без бар’єрів» відкрита до пропозицій, ініціативи та участі. Зробімо простір, у якому живемо, зручним для всіх. Бо кожен з нас періодично буває маломобільним - у певному віці, стані здоров’я, з дитячим візком чи валізами. Але всі ми без винятків заслуговуємо на дружнє середовище», - наголошує пані Зеленська.

Нагадаємо, Славутич став першим містом-лабораторією по впровадженню безбар’єрності в Україні, доєднавшись в листопаді 2020 року до ініціативи першої леді Олени Зеленської та уклавши меморандум про розвиток безбар’єрної архітектури між Славутицькою міською радою, Мінрегіоном та Київською обласною державною адміністрацією.

16:21