Пес Патрон у патріотичному вбранні привітав українців з Днем Державності

28 липня 2022 року Україна вперше відзначає нове державне свято - День Української Державності. Знаменитий помічник чернігівських піротехніків пес Патрон привітав українців з цим особливим днем та на честь свята одягнув вбрання у синьо-жовтих кольорах.

"Сьогодні День Української Державності. І це не просто нове свято, в честь якого вже наступного року дадуть вихідний. Це день з глибинним сенсом", - звернувся пухнастий улюбленець до своїх підписників в Instagram.

"Мої пращури не з України. Але десятиліттями вони навчались чомусь новому, вдосконалювались. Вони принесли моєму генетичному коду те, чим ви зараз, сподіваюсь, тішитесь. Моя воля, мій запал, моє вміння навчатись (ну, і краса)", - розповів Патрон про своє коріння.

Далі хоробрий малюк закликав українців пам'ятати про своє коріння та зберігати у собі дух предків:

"Те саме і з українським народом. Ваші пращури здобували свій характер, своє почуття волі, свій нестримний характер віками. Це про коріння і генетику, це про те, що передається з покоління в покоління. Саме тому ми так швидко об‘єднались проти ворога. Саме тому нас так складно поневолити. Саме тому ми перестали бути "колонією". Тому що дух предків. Тому що таке міцне коріння.


Почув якось гарні слова в пісні:

Без стремління човен не пливе,

Без коріння сохне все живе.

Ну правда ж.

Як би не називалась наша країна колись - народ неможливо змінити перейменуванням. Хоч би як деякі не намагались. Бережіть пам‘ять про своє коріння", - підсумував народний улюбленець.


Нагадаємо, український собака-винюхувач вибухівки здобув велику популярність на початку російсько-української війни. За даними ДСНС, до 19 березня джек-рассел-тер'єр допоміг виявити понад 90 вибухових пристроїв, встановлених російськими окупантами на українських територіях. За цей доволі короткий проміжок часу пес став улюбленим героєм не лише для дітей, а й для дорослих.

Патрон почав нести службу у ДСНС у віці 6 місяців, до квітня 2022 року йому виповнилося 2,5 роки. Знаменитий помічник має власну сторінку в Instagram, за якою стежать вже 335 тисяч підписників.

14:25