Пасічники Ніжинщини обговорили розвиток бджільництва: подробиці

15 лютого у Ніжині відбулось традиційне зібрання громадської організації «Спілка бджолярів Ніжинщини» на чолі з головою Петром Балашем. Про що говорили - дізнавайтеся у матеріалі

На початку засідання міський голова Олександр Кодола зауважив: «Ми пишаємося діяльністю спілки пасічників. Вони підлаштувались під реалії сьогодення, допомагають Збройним Силам України, постійно передають захисникам мед та інші смаколики. А також допомагають волонтерами у виготовленні окопних свічок, забезпечуючи їх необхідними матеріалами».

Щороку бджолярі збираються взимку, аби обговорити важливі питання пасічницької справи, поділитися знаннями та досвідом й підготуватися до нового сезону. Цього року окрім членів спілки до участі у зібранні були запрошені представники сільгосппідприємств для обговорення питання кочівлі пасік та отруєння бджіл під час застосування аграріями засобів захисту рослин. Проблема потрави бджіл для пасічників дуже болюча. Тож, аби цього не ставалося, фермери мають повідомити пасічників та орган місцевого самоврядування про день, час і назви препаратів, якими вони збираються обробляти поля. Під час зібрання бджолярі торкнулися актуальних тем зимівлі бджіл, підготовки до нового сезону. Голова спілки Петро Балаш наголосив на необхідності активно висаджувати медоносні дерева та кущі.

Настоятель храму святої Покрови отець Михаїл благословив усіх присутніх бджолярів на щедрий урожай меду у новому сезоні.

Пасічники Ніжинщини обговорили розвиток бджільництва у громаді


Головне фото ілюстроване

Приєднуйтесь до Телеграм каналу https://t.me/My_Nizhyn та Вайбер

10:58