Як пошвидше продати нерухомість?

Коли ви вирішили виставити нерухомість на продаж, перше запитання, яке завжди виникає: «як скоро я зможу її продати»? Ми всі сподіваємося зробити це якомога швидше, заробивши встановлену суму. Та на практиці це не завжди так. Нижче ми спробуємо прояснити деякі моменти, які допоможуть вам швидко продати будинок, наприклад, щоб купити квартиру в Львові в новобудові.

Як швидко продати будинок або квартиру?

Швидкість, із якою ви плануєте продати нерухомість, часто дуже важлива. Врахуйте, що час продажу залежить від багатьох змінних, таких як ціна, тип власності та площа. Хоча іноді на час продажу впливають інші фактори. У зв’язку з цим більш ніж актуальним є приклад пандемії Covid-19. Це суттєво вплинуло на характеристики нерухомості, на яку є запит. Дізнайтеся більше про актуальні та популярні пропозиції на сайті Vdoma.Online.

Та скільки часу потрібно, щоб продати будинок? Від продажу до правочину зазвичай проходить кілька місяців. Однак це середні терміни, які також можна значно скоротити, якщо звертати увагу на низку факторів.

Що слід врахувати?

Дізнайтеся кілька порад, які мають допомогти вам швидко продати свою нерухомість.

  • Підготовка документів

Може здатися очевидною наявність усіх документів для продажу нерухомості, але на практиці далеко не всі продавці готують їх. Дуже часто буває, що власник змушений відкладати укладання договору купівлі-продажу через відсутність деяких необхідних для цього документів. Часом вони потрібні вже під час показів квартири чи будинку потенційному покупцю.

  • Вступ у спадщину

Конкретний випадок, про який вам доведеться пам’ятати, якщо ви дійсно хочете швидко продати будинок. Він стосується процедур, пов’язаних із майном, яке отримується у спадщину. Та щоб продати успадкований будинок, вам потрібно буде бути впевненим, що ви завершили всі процедури. Це передбачає оголошення про спадкування та розшифровку про прийняття спадщини. Слід звернути особливу увагу на всі нюанси, якщо ви не єдиний спадкоємець майна, яке продається.

  • Ціна: фундаментальна цінність

Ще один важливий аспект, який слід оцінити, щоб якомога швидше продати нерухомість. Слід знайти правильну ціну для неї. У багатьох людей може виникнути спокуса запропонувати низьку ціну. Та насправді пошук правильної ціни – це не лише така пропозиція, яка б сподобалася потенційним покупцям. Вона має відповідати характеристикам і умовам будинку, який ви продаєте на ринку.

Якщо у вас виникли труднощі чи сумніви щодо оцінки вашого майна, краще звернутися до спеціалізованого агентства нерухомості. Професіонал здатен оцінити всі аспекти, які можуть вплинути на кінцеву ціну (включно з тими, які ви, можливо, не помітили чи вважали неважливими).

  • Розташування нерухомості (як додатковий плюс до ціни)

Звичайно, ви не можете змінити місце розташування майна, та населений пункт – це не єдина відповідна інформація, яку слід вказати. Тому в оголошенні про продаж добре зазначте та охарактеризуйте район, околиці та, можливо, навіть інфраструктуру.

Краще детально описати послуги в околицях. Зокрема, наявність зупинок громадського транспорту, магазинів, супермаркетів, автостоянок, школи, дитячого садка, парків або визначних місць, які можуть допомогти при продажу нерухомості. Пам’ятайте, що контекст, в якому розташоване житло, у поєднанні з послугами, які пропонуються поблизу, стає справжньою доданою цінністю для потенційних покупців.

На додаток до оцінки нерухомості, вам також може знадобитися думка професіонала для управління іншими аспектами до, під час і після продажу. Зокрема, в оформленні документів. За потреби ви завжди можете звернутися до спеціалістів Вдома.Онлайн. Бажаємо лише вдалих покупок!

16:10