Чому з'являється печія і як її позбутися?

Печія - вкрай неприємний стан, тому позбутися її хочеться якнайшвидше. Для цього медична енциклопедія compendium рекомендує препарат омез. Але спочатку слід розібратися в причинах.

Печія: звідки вона пішла і що з цим робити

Найчастіше печія утворюється при впливі кислого шлункового соку на слизову оболонку стравоходу. Відбувається це закидання (по-науковому, рефлюксе) вмісту шлунка в стравохід. Причина такого неприродного процесу - неповне змикання сфінктера (заслінки, яка в нормі поділяє стравохід та шлунок). Агресивний шлунковий сік дратує стінку стравоходу, що виявляється печінням.

Найчастіше стан розвивається через 15-30 хвилин після їжі. Якщо у людини відзначається постійна недостатність сфінктера між шлунком та стравоходом, то зв'язок з їжею може не простежуватися. У таких людей печія може з'являтися навіть уночі за рахунок горизонтального становища

Часта печія не тільки сильно знижує якість життя, але й свідчить про серйозні проблеми зі здоров'ям, а також сама по собі призводить до важких наслідків. Препарат омез може суттєво покращити становище.

До провокаційних факторів відносять переїдання, куріння, вживання алкоголю, неправильне харчування, тривалий стрес, запори, зловживання знеболюючими препаратами, носіння тугих поясів та корсетів.

Як впоратися з печією

Уникнути печії, точніше, її невинного прояву, кислотного рефлюксу, не так складно. Потрібно:


  • намагатися не переїдати, особливо на ніч - краще їсти частіше, але так, щоб порції були невеликими;

  • уникати великої кількості жирних та солодких продуктів, а також алкоголю – тоді шлунок не вироблятиме зайву кислоту;

  • намагатися носити вільний одяг - він не тисне на живіт і не заважає природним процесам травлення;

  • кине палити - нікотин дратує шлунок і посилює неприємні відчуття.

  • Також можна вдатися до медикаментозної допомоги, дотримуючись інструкція застосування омез. Це, як вказує медична енциклопедія Сompendium, допоможе швидше впоратися із симптоматикою.

    Рекомендується також повністю відмовитися від продуктів, які можуть спричинити печію. Це гостра їжа, цитрусові, цибуля, жирна та смажена їжа, томати та вироби з них (наприклад, кетчуп), шоколад, міцна кава, чай, газовані та алкогольні напої, перцева м'ята. Дуже важливо проводити профілактику печії та підтримувати мікрофлору кишечника. Лікувальні трави справляються з печією не гірше за фармацевтичні препарати.

18:35