Зменшили термін самоізоляції при COVID-19

08022022_lkjbhmjbmh.jpg

В Україні самоізоляцію при COVID-19 можна завершувати за 5 днів від дати появи симптомів або отримання позитивного ПЛР-тесту. Основна умова припинення самоізоляції – відсутність симптомів, повідомляють у Міністерстві охорони здоров'я.

Основна умова припинення самоізоляції - відсутність симптомів, повідомляють у Міністерстві охорони здоров'я.

Відповідні зміни міністерство внесло до 722 наказу «Організація надання медичної допомоги хворим на коронавірусну хворобу (COVID-19)».

Щоб завершити термін самоізоляції раніше, можна зробити ПЛР-тест - тепер його також дозволили проводити вже за 5 днів після початку хвороби.

Навіть якщо минуло менше 5 днів, а ви отримали негативний результат - це є підставою для завершення самоізоляції.

Якщо ж з моменту першого ПЛР-тесту пройшло 5 днів, і у вас немає симптомів - робити повторний тест для завершення самоізоляції не обов’язково.

Водночас раніше головний державний санітарний лікар Ігор Кузін в інтерв'ю виданню «Фокус» казав, що термін самоізоляції не будуть скорочувати до 5 днів.

«Імовірніше, розглядатимемо питання скорочення терміну самоізоляції, але все ж не до п’яти днів: умовно це буде десять діб для безсимптомних випадків і 13 - для інфікованих із симптомами», - сказав він.

Нагадаємо, раніше обов’язкова самоізоляція тривала 10 днів.

Тобто, спершу з моменту появи симптомів або позитивного результату тесту мало пройти 10 днів.

Потім пацієнт мав провести на самоізоляції ще три дні.

Якщо за ці 3 дні у нього не було симптомів COVID-19 - йому можна було виходити з дому.

Робити повторний тест на COVID-19 також можна було не раніше 10 днів з часу появи симптомів чи першого позитивного тесту.

16:31