Жителів Чернігівщини влада забезпечить дровами на весь опалювальний сезон безоплатно

Жителі територіальних обшин, які прилегають до зон проведення бойових дій, влада забезпечить безоплатною деревиною для обігріву житлових приміщень. Відповідне рішення днями схвалив Уряд. До переліку областей, на які поширюватиметься програма, увійшла і Чернігівська область.

Фото: илюстративне

Якщо говорити про це детальніше, то на територіях, прилеглих до зон проведення бойових дій, мешканці зможуть безоплатно отримати дрова, щоб зігріти свої помешкання протягом осінньо-зимового періоду.

Відповідну ініціативу Мінреінтеграції підтримав Уряд, видавши розпорядження про перерозподіл коштів і схваливши відповідні розрахунки.

Забезпечуватимуть паливною деревиною на період опалювального сезону населення Донецької, Запорізької, Миколаївської, Сумської, Харківської, Херсонської, Дніпропетровської та Чернігівської областей.

Відповідно до урядового рішення питаннями закупівлі та доставки деревини на місцях опікуватимуться обласні військові адміністрації. Кошти на ці потреби виділятимуть з державного бюджету у вигляді субвенцій.

Розподіл субвенції здійснюватимуть пропорційно, відповідно до наданих обласними військовими адміністраціями пропозицій.

На придбання твердого та рідкого пічного побутового палива громадяни можуть оформити житлові субсидії. Вони призначаються у разі, коли домогосподарство не отримує комунальну послугу з постачання теплової енергії для централізованого опалення (теплопостачання) та не використовує природний газ або електричну енергію для індивідуального опалення.

У Держбюджеті-2022 на надання субсидій, придбання твердого палива та скрапленого газу передбачено близько 37,9 млрд грн.

16 вересня Уряд України прийняв постанову «Про надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу Пенсійним фондом України», тобто з 1 жовтня виплачувати призначені органами соціального захисту населення субсидії та пільги буде Пенсійний фонд України. А з 1 грудня Фонд буде і призначати і виплачувати субсидії та пільги.

13:05