Жителі гуртожитку залізничного ліцею бояться втратити своє єдино житло, через припис ДСНС

Близько пів тисячі жителів гуртожитку можуть залишитися без даху над головою. Про це Суспільному повідомив директор професійного ліцею залізничного транспорту Максим Поджарий. Гуртожиток ліцею не відповідає вимогам протипожежної безпеки, такий висновок зробило управління ДСНС в області.

З 20 приписів пожежників керівництво гуртожитку виправило 17. Залишилось встановити протипожежну сигналізацію. На це потрібно близько 4 мільйонів гривень. Таких коштів навчальний заклад не має.

У гуртожитку ліцею залізничного транспорту проживає близько 5 сотень людей. Більшість з них студенти, але тут живуть люди і на постійній основі. Близько сотні постійних мешканців.

Сюди також відселили частину мешканців з обваленого гуртожитку на Попудренка, 16. Розмови про можливе закриття гуртожитку розпочалися на початку минулого року.

Директор ліцею також додав, що зараз єдиний вихід для ліцею, щоб зберегти гуртожиток - знайти інвестора.
Студенти закладу про перспективу закриття гуртожитку висловлюються так.

"Може навіть покину навчання, якщо не буде гуртожитку. Це моя найкраща мрія стати залізничником", - каже Сергій Кравченко.

Апеляційну скаргу ліцею суд не підтримав, каже Максим Поджарий. Згідно з рішенням шостого адміністративного суду міста Київа, функціонування гуртожитку без системи протипожежної безпеки - небезпечне для життя.

Згідно з цим рішенням, в керівництва ліцею є час до середини лютого 2022 року, щоб усунути всі недоліки. В іншому випадку - гуртожиток закриють.

Джерело: "Суспільне Чернігів"


11:07