Жінку, яка збила на смерть поліцейського позбавили волі на чотири роки

Трагедія трапилася 12 серпня 2021 року о 21 годині. На вулиці Рокосовського у місті Чернігові жінка, керуючи легковим автомобілем «Daewoo Nexia» виїхала на острівець безпеки нерегульованого пішохідного переходу, де збила 38-річного чернігівця, майора поліції. Від отриманих травм потерпілий помер на місці аварії.


12 січня 2022 року Деснянський районний суд міста Чернігова визнав 31-річну жінку винуватою у вчиненні злочину та призначив покарання у виді 5 років позбавлення волі, проте звільнив від його відбування встановивши іспитовий строк.

Не погодившись з призначеним судом покаранням прокурор та потерпілі подали апеляційні скарги.

В апеляційному суді прокурорами доведено, що призначене покарання не відповідає ступеню тяжкості кримінального правопорушення.

Чернігівський апеляційний суд 19 липня 2022 року задовольнив апеляційні скарги прокурора та потерпілих скасувавши вирок Деснянського районного суду міста Чернігова в частині призначеного обвинуваченій покарання.

Надавши оцінку наданим прокурорами доказам, Чернігівський апеляційний суд призначив жінці реальну міру покарання у виді 4 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 3 роки.

10:07