Загиблим військовим - звання почесного громадянина

У Прилуках звання почесного громадянина міста пропонують присвоювати загиблим на фронтах російсько-української війни землякам. Таку ініціативу оголосили місцеві активісти.

Вони зібрали підписи, оформили їх у колективне звернення на ім’я міської голови Ольги Попенко та передали до громадської приймальні.

"Це зараз на часі, багато міських рад вийшли з такою ініціативою і вже присвоїли своїм містянам це почесне звання. Всім, починаючи з 2014 року дали це почесне звання, звісно, тим, хто загинув у бойових діях", - розповіла Марина Паянок.

За її словами, минулого місяця за пару днів зібрала понад 80 підписів на підтримку ініціативи надати звання “Почесного громадянина Прилук" кожному містянину, який загинув на фронтах російсько-української війни.

"Звернення було подано 16 вересня, до цього часу я отримала лише відписки. Сказали, що це звернення ще обробляється. Подала ще запит щодо нашої комісії по присвоєнню звання "Почесний громадянин міста". На що мені відповіли, ця комісія ще офіційно не зареєстрована, тому що ця тема - неактуальна", - сказала Марина Паянок.

"Відповідно до Положення про відзнаку Прилуцької міської рад" звання “Почесний громадянин міста Прилуки" не передбачено відзначення даної категорії осіб, а саме, загиблих земляків міста Прилуки. Вшанувати наших земляків можливо відповідно до Положення про відзнаку міського голови міста Прилуки "За заслуги". Треба підготувати відповідний пакет документів, який передбачає дане Положення. Громадська організація, в якій вони перебували або яка відповідно до свого профілю може подати відповідний пакет документів до міської ради, який буде направлений на розгляд громадської ради. Там шляхом схвалення буде запропоновано міському голові дану категорію осіб відзначити даною нагородою", - повідомив начальник відділу по роботі з кадрами Прилуцької міської ради Олег Касьян.

Приєднуйтесь до Телеграм каналу https://t.me/My_Nizhyn та Вайбер.

10:35