ЮНІСЕФ та Олександр Педан вдруге завітали у Чернігів

Без оцінок і домашніх завдань, зате з десятком stories в Instagram — у такій легкій та доступній формі телеведучий Олександр Педан провів уже другу НеЛекцію для чернігівських школярів. Захід відбувається за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) у межах ініціативи “Спільно до навчання”. І його мета — обговорити з учнями кілька актуальних тем: мінну безпеку, ментальне та фізичне здоров’я в умовах воєнного стану та важливість освіти зокрема.



“Говорити з дітьми на серйозні теми, щоб вони не сприймали це як повчання, потрібно їхньою мовою, — переконаний Мурат Шахін, голова представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні. — Тому ми намагаємося організувати наші заходи таким чином, щоб це було цікаво та весело, але водночас корисно. Ми акцентуємо увагу на важливості навчання, яке сьогодні дає дітям не лише знання, а й спілкування з однолітками, підтримку, фізичну активність. Але також наголошуємо, що освіта в умовах повномасштабної війни завжди повинна бути безпечною”.
“Ми свідомо приїздили в Чернігів двічі, щоби охопити більшу кількість дітей, — пояснює НеЛектор заходу Олександр Педан. — В області велися запеклі бої, і саме місто дуже постраждало. Тож діти повинні знати алгоритм дій, коли побачили невідомий предмет. Вони також не повинні соромитися своїх хвилювань, про це ми також поговорили. Тривожитися сьогодні цілком нормально, головне — не залишатися з цим наодинці. І загалом наші НеЛекції — це хороша нагода побачитися, поспілкуватися, бо більшість дітей перебувають на дистанційному навчанні”. 

Разом із НеЛекціями для чернігівських школярів провели квіз, під час якого вони засвоювали почуту інформацію. Окрім Чернігова, 

НеЛекції провели також у Дніпрі, Павлограді, Кам'янському, Одесі та Южному та ще дванадцяти містах України. Загалом захід відвідали вже понад 3 000 осіб.

Проєкт реалізує ГО UMind у рамках СПІЛЬНО — програми Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) для підтримки сімей з дітьми, які постраждали від війни. Програма СПІЛЬНО об’єднує зусилля ЮНІСЕФ з урядом, місцевими органами влади, громадським сектором та бізнес-партнерами заради кожної дитини в Україні.

15:05