Волонтери передали півтисячі комп'ютерів від чеських партнерів для шкіл Чернігівщини

Школам Чернігівщини подарували 500 комп'ютерів та канцелярське приладдя. Про це повідомила волонтерка та журналістка Ольга Чижова з власної сторінки у соцмережах.

«Наші партнери Nadační fond DĚTI Ukrajiny подарували 500 комп'ютерів та канцелярське приладдя для шкіл Чернігівщини, що постраждали під час бойових дій. "Українська призма" у співпраці з Чернігівська ОДА та за підтримки американських партнерів Ukraine TrustChain доставила техніку в Чернігів», - пише пані Ольга.

І уточнює: ці канцелярські товари та комп'ютери збирали для українських дітей звичайні чехи та чеські підприємства і організації.

Канцелярське приладдя отримають школярі, у яких постраждало житло чи які мають батьків на фронті. Комп’ютери роз’їдуться навчальними закладами області, перш за все, у прикордонні райони, де навчання можливе тільки в онлайн-форматі і вчителям потрібна техніка, – зауважив Геннадій Максак, виконавчий директор “Української призми”.

30 комп'ютерів отримає школа №13 у Чернігові, яка прийняла учнів із двох зруйнованих під час російських авіанальотів навчальних закладів. Кількість учнів у школі збільшилася більш ніж удвічі, тому комп’ютерного класу не вистачає.

Ще 30 комп’ютерів отримає і міська школа №19, яка зазнала руйнувань під час військових дій. Комп’ютерна техніка тут була значно пошкоджена або втрачена.

Канцелярські товари також передали у три школи, де волонтери допомагали замінити вибиті під час бойових дій вікна. Їх отримали діти, чиє житло зазнало ушкоджень.

Окрім того, ця команда волонтерів доправила на Чернігівщину ще й три сучасні швидкі.

19:40