Водопілля на Десні: підтоплень будинків у Чернігові не очікується

За минулий тиждень рівень води в річці Десна в межах Чернігова збільшився на 29 см. І на сьогодні складає 587 см на нулем поста. До виходу води в заплаву є ще запас 110см. Про це повідомив начальник начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій міської ради Григорій Годун на нараді в муніципалітеті.

За прогнозами обласного гідрометцентру рівень води очікується у межах 700 см – це найбільший за останні 10 років, але не критичний для міста. За такого рівня води Десни виходять у заплави, зокрема, біля річкового порту, на Кордівці, декількох вулицях Лісковиці. На сьогодні вода річки запотила міський пляж «Золотий берег».

Отже, ситуація контрольована і ніякого підтоплення домогосподарств у Чернігові не очікується, – зазначив Григорій Годун.

Водночас, на території області внаслідок весняного водопілля на річках Десна та Дніпро, залишаються підтоплені 474 домогосподарства, транспортне сполучення порушено з 29-ма населеними пунктами.

За інформацією обласного гідрометцентру, на Дніпрі в межах області 17 квітня сформувався пік весняної повені біля с. Неданчичи та с. Дніпровське. Тож велика вода, що затопила будинки, почне повільно спадати.

14:00