Владислав Кухар заявив про зниження захворюваності на Covid-19, та закриття центрів вакцинації на св

На щотижневій ранковій нараді у муніципалітеті очільник міськліарні №2 Владислав Кухар повідомив про те, що вже декілька тижнів поспіль сопстерігається зменшення кількості захворілих і госпіталізованих пацієнтів захворілих на Covid-19.

На минулому тижні в обласному центрі захворіли 590 осіб, одужали 646, що перевищило показник захворюваності. 101 особа госпіталізована, виписано 126, 25 чоловік померли за минулий тиждень.

В стаціонарних умовах медзакладів міста, де облаштовані ковідні ліжка перебуває 233 особи, що становить 46.1% від виділених загальної кількості під ці потреби ліжок.
На кисневій підтримці перебуває 180 пацієнтів, ще 12 осіб - під апаратами штучної вентиляції легень.
Якщо порівнювати аналогічний період 2020-го року, то показники майже ідентичні, за виключенням того, що на кисневій підримці в цьому році перебуває людей більше ніж в 2 рази.

На Covid-19 у Чернігові зараз хворіє 46 дітей, з них 1 - в лікарні (перебіг хвороби середньої тяжкості), всі інші лікуються амбулаторно (вдома).
Щодо даних по вакцниації. Станом на сьогодні повністю закінчили вакцинацію (отримали 2 дози) 98 125 осіб, або 41.8% від кількості населення, яке підлягає вакцинації.

Першу дозу вакцини отримали 111 883 особи.

Летальні випадки з початку року становлять 769 осіб, з них вакциновані двома дозами - 11.

Разом з тим Кухар повідомив, що продовжується спостерігатися значне скорочення кількості бажаючих вакцинуватися. Через що бригади центрів масової вакцинації недозавантажені (деякі не виконують навіть мінімальні показники), в середньому показник вакцинованих, в залежності від дня тижня, становить від 150-170 до 600-700 осіб в день.

Владислав Кухар також повідомив, що у святкові дні 25, 31 грудня та 1 і 7 січня - центри працювати не будуть, таке рішення було прийняте з логічних міркувань, адже навряд чи чернігівці підуть щепитися у головні свята року. 27 грудня та 3 січня центри будуть працювати по графіку вихідного дня, при цьому центр, який знаходиться в приміщенні Деснянської ради (Проспект Перемоги, 141) в ці дні працювати не буде взагалі.

У відповідь на це мер міста Владислав Атрошенко запропонував відрегулювати часовий режим роботи центрів, та відмітив що місто отримало більш-менш прийнятні показники в плані вакцинації. Також він повідомив, що МОЗ зараз розробляє порядок щеплення третьою вакциною, і ймовірніше вже з січня, всі бажаючі отримати її зможуть це зробити в Чернігові.

12:27