Вимагав 20 тисяч доларів: у Чернігові пенсіонер затримав підозрюваного в шахрайстві

У Чернігові 85-річний пенсіонер затримав підозрюваного в шахрайстві та викликав поліцію. Молодик вимагав 20 тисяч доларів на операцію. Про це повідомляє поліція Чернігівської області.

16 березня близько 13:00 до поліції надійшло повідомлення про те, що в Чернігові затримали невідомого чоловіка. Представляючись лікарем, той прийшов додому до пенсіонера і хотів забрати гроші нібито на лікування його дочки.

"Зателефонував невідомий, представився лікарем-нейрохірургом і сказав, що моя дочка в лікарні. Нібито вона потрапила у ДТП, сильно травмувалася, лежить з переламаними ногами та ребрами, і їй терміново необхідна операція. У трубці я чув жіночий плач. Цей чоловік сказав, що дочку треба везти на операцію в Київ, але треба гроші - 20 тисяч доларів. У мене такої суми немає, але я сказав, що і хату готовий продати, аби врятувати дочку, - розповів поліції 85-річний Віктор Єфименко.

Чоловік обіцяв прислати свого заступника з лікарні й увесь час тримав пенсіонера в напрузі, не давав покласти трубку.

"Кажу: зараз піду до зятя, спитаю в нього, скільки грошей в нас є просто зараз. До речі, з сім’єю дочки ми живемо в приватних будинках по сусідству. Але незнайомець не давав цього робити - запевнив, що зять якраз займається оформленням ДТП. Чоловік тягнув час і, як то кажуть, заговорював мені зуби. Мене це насторожило. Я запідозрив, що відбувається щось не те. Але все ж сказав, щоб той «заступник лікаря» приходив і назвав свою адресу", - йдеться у повідомленні поліції.

У дзвінок подзвонили й пенсіонер вийшов на двір.

"Бачу, стоїть зовсім молодий хлопець. Виглядає підозріло, абсолютно не схожий на лікаря. Він одразу ж став вимагати в мене гроші. Я взяв його за "барки", трусонув і затягнув у двір. Аж тут зі свого будинку якраз вийшла на двір дочка разом з моїм внуком. Чоловік хотів вирватися і втекти, але втрьох ми втримали його і викликали поліцію".

Поліцейські встановили, що підозрюваним виявився житель Одеси. Зараз слідчі встановлюють всіх причетних до схеми «ваш родич у біді».

Відкрито кримінальне впровадження за частиною 2 статті 190 Кримінального кодексу України та частиною 3 статті 15 Кримінального кодексу України (незакінчений замах на вчинення шахрайства).

Її максимальна санкція передбачає позбавлення волі на строк до трьох років.

Досудове розслідування триває.

18:41