Виконком погодив демонтаж незаконно встановлених тимчасових об’єктів на території міста

Виконком міської ради дав дозвіл на демонтаж 28 металевих гаражів, 2 парканів, 40 вивісок та 11 рекламних засобів, які встановлені самовільно, не мають дозвільних документів, а вивіски - не відповідають Концепції оформлення зовнішніх фасадів будинків з об’єктами громадського призначення на території міста Чернігова. Відповідні рішення прийняті на засіданні 2 грудня. 

Щодо рекламних засобів по вулиці Івана Мазепи доповідач додатково зазначив, що вони будуть заважати при реконструкції тротуарної частини, яка планується на цій вулиці.

При розгляді питання стосовно демонтажу вивісок міський голова Владислав Атрошенко нагадав КП "Муніципальна варта" про необхідність звертати увагу і на загальний вигляд фасадів там, де місто вимагає дотримання дизайн-коду. Він запропонував зібрати представників бізнесу міста і обговорити фарбування фасадів тих приміщень, в яких вони здійснюють підприємницьку діяльність. Намагаючись виділитися, багато хто з них фарбує "свою" частину стін будинку в інший колір. Відповідно до прийнятої Концепції, такого в Чернігові бути не повинно .

 - Загально ми рухаємося до європейського стандарту. Це мінімум різнокольорових вивісок, форм, стандартизовані розміри всіх рекламних вивісок, відсутність всіх банерів та наклейок. У Європі всього цього ми не побачимо, - зазначив він.

У європейських містах такий підхід до рекламних конструкцій служить тому, щоб люди мали можливість звертати увагу не на вивіски, а на архітектуру або історичні пам’ятки. Рекламні конструкції не повинні руйнувати туристичну привабливість міста, акцентував міський голова.  

Довідково: рішенням Чернігівської міської ради від 24.12.2019 року № 49/VII-2 були затверджені Правила благоустрою, забезпечення чистоти, порядку утримання і прибирання вуличних, дворових територій, парків, скверів та додержання тиші в громадських місцях м. Чернігова в новій редакції.

Правилами благоустрою міста Чернігова визначено поняття тимчасових об’єктів. Розділом 5 цих Правил встановлений перелік підстав, за яких розуміється незаконне розміщення цих об’єктів, а також умови та порядок їх демонтажу.

Пунктом 5.18. Правил благоустрою міста Чернігова визначено, що проведення демонтажу незаконно розміщених об’єктів на території міста здійснюється за рішенням виконавчого комітету Чернігівської міської ради, прийнятого за пропозицією Комісії з демонтажу.

Прес-служба Чернігівської міської ради

17:16