Вітаємо Віктора Ніколюка з Днем народження

Сьогодні, 19 жовтня, свій День народження святкує Ніколюк Віктор Дмитрович - український воєначальник, генерал-майор Збройних сил України, командувач військ Оперативного командування «Північ» (з 2021), командувач оборони Чернігова (2022).

24 лютого 2022 року генерал-майор Віктор Ніколюк зустрів в Конотопі. З перших днів командував Силами оборони України на Чернігівщині, в ході вторгнення брав безпосередню участь в боях. Мужньо боронив Чернігівщину та разом із військовими давав гідну відсіч ворогу! Продовжує захищати цілісність України і зараз.

Став почесним громаданином Чернігівщини та Чернігова.

Бажаємо міцного здоров'я та швидше здолати ворога!

Приєднуйтесь до Телеграм каналу https://t.me/My_Nizhyn та Вайбер.

Нагороди:

Звання «Герой України» з врученням ордена «Золота Зірка» (10 березня 2022) - за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.[13]; Орден Богдана Хмельницького ІІІ ст. (28 травня 2015) - за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі[14]; Орден Данила Галицького (24 серпня 2013) - за вагомий особистий внесок у захист державного суверенітету, забезпечення конституційних прав і свобод громадян, зміцнення економічної безпеки держави, високопрофесійне виконання службового обов'язку та з нагоди 22-ї річниці незалежності України[15]; почесний громадянин міста Чернігова (21 вересня 2022)[16][17]. почесний громадянин Чернігівської області (22 вересня 2022).

До теми: Спогади про ключові бої, які зламали плани агресора захопити Чернігів (відео).

У матеріалі використовано інформацію з Вікіпедії.

10:35