Військові спальні мішки: питання вибору

Без спального мішка не уявити ані перепочинок на фронті, ані комфортну мандрівку чи сон на природі. Звичайно, спальник має бути якісним і теплим. Проте, на які ще критерії вибору варто звернути увагу? Розберемося з особливостями спальників разом.

Чи змогли б ви в затишних і зручних домашніх умовах обійтися без ковдри чи покривала? А без подушки і простирадла? Для бійців ЗСУ військові спальні мішки – не тільки комфорт в екстремальних умовах, а й багатофункціональний аксесуар, без якого перепочинок «у полях» був би неможливим. А завдяки надійності та зносостійкості тактичних спальників їх дедалі частіше обирають не тільки військовослужбовці, а й рибалки, туристи і мисливці.

Головне – навчитись обирати саме те, що треба.

Спальники за різновидами

  • Форма мішка – основна відмінність тактичних виробів:
  • кокон – трапецієподібна, анатомічна, дозволяє зберігати тепло;
  • ковдра – прямокутна, із тристоронньою блискавкою;
  • армійська – з капюшоном і підголівником зі шнурком для захисту від холоду.

Для зими чи літа?

Військовий спальний мішок спрощує вибір: кожна модель є універсальною для всіх сезонів. Усе завдяки знімній підкладці-наповнювачу із силікону, холофайберу чи синтепону. Вона гарантує безпечний сон при екстремальних температурах до -40°С. В літній час підкладку можна легко відстібнути і забезпечити собі комфорт теплими, вологими ночами.

Жіночий чи чоловічий?

Військові спальники вирізняються своєю універсальністю, і в цьому питанні кожна модель – унісекс, різницю можна помітити хіба що за розміром.

Як підібрати розмір?

Необхідно зважати на розміри власника спальника і пересвідчитись, що він не затісний чи не занадто просторий. Стандартна ширина коливається в діапазоні 80–100 см. Обираючи за довжиною, варто додавати до власного зросту 20–30 см. Завдяки цьому в мішку можна буде розміститись у взутті, і він не сковуватиме рухів.

Важливі деталі

Щоб пересвідчитись, що перед вами якісна річ, варто ознайомитися з брендом, який відшив спальний мішок, і впевнитись у його надійності. Для цього можна прочитати незалежні відгуки, ознайомитися з дозволами на виробництво тактичного спорядження, а також продивитися весь асортимент, звернутися за консультацією. Спілкування багато що може сказати про місце, у якому ви купуватимете виріб.

Тримаючи спальник у руках, зверніть увагу на дрібні деталі:

  • модель із підготовником має бути зі стягуючим стропом;
  • наскрізних швів на виробі не має бути: тоді всередину не проникнуть холод чи волога;
  • у комплекті є пакувальний компресійний мішок для зручності перенесення спальника;
  • блискавки в порядку і не захоплюють внутрішню тканину;
  • наповнювач пружний і легкий, рівномірно розміщений;
  • фурнітура від відомих виробників, яка пришита надійно.

Щоб отримати надійний військовий спальний мішок і знижку на оптову покупку від 10 одиниць, сміливо звертайтеся до військторгу «Моментум»: ми створюємо та реалізуємо за привабливими цінами найнадійніші та найбільш зносостійкі спальники, адже розуміємо непросту специфіку військової справи.

15:10