В Чернігові підприємці намагаются обійти заборону на продаж алкоголю

Попри заборону продажу алкогольних напоїв під час воєнного стану, правоохоронці продовжують виявляти факти продажу спиртного «з-під прилавків» та виготовлення такої продукції в домашніх умовах.

Так, з початку травня на Прилуччині поліцейські задокументували 47 фактів незаконної діяльності з реалізації та виготовлення спиртного. При цьому вилучили понад 100 літрів готового самогону, 80 літрів закваски та понад 200 літрів горілчаних виробів.

Зокрема, до адміністративної відповідальності притягнуто двох власників магазинів, які торгували алкоголем навіть без відповідної ліцензії.

Ще один приклад — Деснянська громада. Тут поліцейські спільно з військовими провели рейд, зреагувавши на скарги місцевих.

У ході перевірки отриманої інформації в одному з магазинів виявлено готових до продажу близько тисячі одиниць слабоалкогольних напоїв і пива у тарі різної місткості, майже півтори сотні пляшок горілки та понад 80 — вина.

Поліцейські склали на правопорушника адміністративний протокол за частиною 2 статті 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Її санкція — штраф у сумі від 6800 до 13600 гривень. Алкогольні напої вилучено.

Превентивні заходи тривають.

19:35