В Чернігові друзі подарували імениннику мінометну міну

Оригінальний презент від друзів - мінометну міну калібром 82 міліметри часів Другої світової війни - на свій день народження, 12 березня, отримав один з мешканців чернігівської дев'ятиповерхівки по проспекту Миру, 271А.
Сюрприз іменинникові товариші вручили в кінці застілля, коли все вже було під хорошим градусом, але такого жарту чоловік все одно не зрозумів і відразу ж викликав рятувальників. Однак чи то з переляку, чи то від кількості випитого переплутав номери і подзвонив в ... газову службу. Диспетчерам сказав, що у нього в квартирі «бомба», і попросив прислати когось на допомогу. При цьому зазначив, що чекати приїзду рятувальників не може, тому що «поспішає на роботу», і в зв'язку з цим залишить вибухівку на лавці біля під'їзду.

На нестандартний дзвінок диспетчери газової служби відреагували миттєво і викликали всі екстрені служби - поліцію, піротехніків і «швидку», а також відправили на адресу своїх працівників, щоб в разі необхідності перекрити газ. Першими на місце прибули патрульні поліцейські, які і виявили мінометну міну на лавці всього в 5 метрах від багатоповерхівки. 


До приїзду піротехніків вони загородили небезпечну зону обмежувальною стрічкою і не підпускали до міни перехожих.

Рятувальники вивезли вибухонебезпечний предмет спец-автомобілем і ввечері того ж дня знешкодили його на полігоні за Черніговом. Тим часом поліція провела перевірку друзів іменинника, але підстав для відкриття кримінального провадження не виявилося - міну вони випадково відкопали в лісі.

Олексій Прищепа, «Гарт» №12 (2972) від 19 березня 2020
15:20