В Чернігівській області зі зруйнованих війною будівель – 80% житлові

На Чернігівщині майже 3,5 тисячі будівель зруйновані або пошкоджені внаслідок бойових дій, з них 80% становлять житлові.

«Близько 3,5 тисячі будівель зруйновані або пошкоджені в наслідок бойових дій на Чернігівщині. 80% — це житло», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що тим, хто залишився без домівкиу, насаперед слід звернутися до поліції для відкриття відповідного кримінального провадження та отримання довідки про руйнування майна внаслідок бойових дій.

 З цими документами слід звернутись до комісій з фіксації втраченого, знищеного або пошкодженого майна при сільських, селищних, міських радах.

Начальник Управління капітального будівництва ОВА Ярослав Слєсаренко наголосив, що заявником може бути людина, яка володіє цим майном та підтверджує це право документально.

Своєю чергою заступник голови ОВА Дмитро Синенко наголосив, що уряд працює над питанням компенсації за зруйноване чи пошкоджене житло, паралельно на місцях думають над альтернативою комфортного місця проживання для тих, хто втратив житло. Як один із варіантів розглядають можливість встановлення модульних будинків на території лижної бази.

19:25