У Новгород-Сіверській лікарні запустили комп'ютерний томограф

Комп’ютерний томограф запустили у Новгороді-Сіверському. Обладнання встановили в міській лікарні. Прилад обійшовся державному бюджету в один мільйон доларів. Під обладнання спеціально будувалось і саме приміщення.

Фахівець з медичного обладнання навчає новгород-сіверських медиків працювати на комп’ютерному томографі. Його вперше запустили у Новгороді-Сіверському. Тринадцятирічна Софія - перша пацієнтка.

На обстеження Софію вирішили привести, щойно дізнались, що в місті працюватиме КТ. Інакше дитину потрібно було б везти у Чернігів.

Томограф, який встановили у Новгороді-Сіверському, каже фахівець з медичного обладнання Дмитро Грищенко, дозволяє працювати з мінімальними дозами опромінення.
Завдяки запуску томографа лікарня зможе найближчими днями укласти пакет зі Службою здоров’я на лікування хворих з інсультами. До цього їх возили за 150-200км у Мену або Чернігів. Невропатолог Ганна Здота каже, кількість людей з інсультами зростає кожного року.

Загалом у перший день обстежили 11 пацієнтів.

На Новгород-Сіверському томографі можна пройти обстеження практично всього організму, каже головна директорка Олена Набхан. Є домовленість з обласною лікарнею - там вузькопрофільні спеціалісти, яких нема в Новгороді-Сіверському, розшифровуватимуть результати обстежень. Пацієнтам, які лікуватимуться у відділенні, томографію робитимуть безкоштовно. Якщо лікування не входить до пакетів, наданих службою здоров’я, послуга буде платною.

Джерело: "Суспільне Чернігів"


10:59