У Ніжині говорили про безпеку та організацію територіальної оборони

9 Лютого 2022 87 Поділитися: u3ewdzt0bg.jpeg

Відбулася координаційна нарада силових структур, правоохоронних органів та військових підрозділів щодо безпекових питань та організації територіальної оборони.

9 лютого міський голова Олександр Кодола разом з командиром Ніжинського гарнізону Миколою Кушніром ініціювали зустріч із представниками силових структур міста та командирами військових частин. Керівники доповіли про стан підготовки матеріально-технічної бази їх підрозділів.

Окреслили ряд важливих питань, які необхідні для належної укомплектованості їх підрозділів. Враховуючи нинішню політичну ситуацію у країні, тема безпеки населення в умовах наростання напруження біля кордонів, підконтрольних Україні, є на сьогодні ключовою.

З 1 січня поточного року Законом України «Про основи національного спротиву» територіальна оборона виведена в окремий рід сил. Відповідно, у кожній області сформовано по бригаді тероборони. А у кожному районі - батальйон. Такий батальйон вже діє і на території Ніжинської громади. Наразі відбувається його комплектація. Командиром батальйону призначено Володимира Жука.

Володимир Миколайович зазначив, що дане військове об’єднання сформоване на 78%, але до кінця місяця буде доукомплектоване. Крім того, батальйон потребує підтримки з боку керівників установ та підприємств, залучення певних ресурсів.

Міський голова Олександр Кодола запевнив, що влада зробить все необхідне задля того, щоб убезпечити населення Ніжинської громади від різного роду загроз. nizhynrada.gov.ua Читати по темі: Ніжинські військові запевняють: ситуація у межах кордону контрольована і спокійна
16:31