У мерії повідомили, що межі РЛП Ялівщина все ще не затверджені


Розглядаючи запити, які надійшли від міських депутатів, серед інших, зокрема, на сьогоднішній розширеній нараді у мерії було розглянуто звернення депутатки Марини Рейко, яка на минулій сесії попросила розяснити їй чи має на сьогоднішній день РЛП Ялівщина свої межі.


Нагадаємо, що наприкінці грудня від очільника Чернігівської ОДА В'ячеслава Чауса надійшло повідомлення, про те що, нарешті, Держгеокадастр затвердив межі РЛП «Ялівщина», куди ввійшли також 20 скандальних ділянок приватних осіб.


Проте міська рада наразі не згодна з тим, що Ялівщина офіційно має межі. Мер Атрошенко попросив в усному режимі начальника управління земельних ресурсів Василя Дмитренка надати відповідь на даний запит:

- Якщо коротко, то ст.79 Земельного кодексу України дає чітке визначення тому, що називається земельною ділянкою - це частина земної поверхні з установленими межами, певним місцем розташування, з визначеними щодо неї правами. Також ст.79-1 визначає земельну ділянка як об’єкт цивільних прав.


- Виходячи з цих даних на сьогоднішній день - межі РЛП Ялівщина - не встановлені. Натомість до Державного земельного кадастру занесено відомості щодо природно-заповідного фонду, але це все без сформованої межі і обмежене використання.
- Були надіслані відповідні листи до керівництва комунального закладу РЛП Ялівщина, з тим, щоб вони провели відповідні правові роботи. Також на всіх нарадах, які проводяться з питання Ялівщини, ми наголошуємо на тому, що треба сформувати дану земельну ділянку і внести до Державного земельного кадастру з чітким визначеним кадастровим номером. Тому що тільки кадастровий номер визначає межу і площу земельної ділянки, - зазначив Дмитренко.
12:44