У Киселівській громаді Чернігівської області почали монтувати польське модульне містечко

"Близько 90 елементів комплексного модульного містечка, що доставили сьогодні у Чернігів, почали встановлювати у Киселівській громаді. Загалом містечко складатиметься зі 180 модулів, куди зможуть розселити понад 350 людей. Решта партії — в дорозі", - повідомив заступник начальника Чернігівської обласної військової адміністрації Дмитро Синенко.

Він зауважив, що це тимчасовий варіант проживання для громадян, які втратили житло через бойові дії. Кожен модуль розрахований для певних потреб. В одних люди безпосередньо проживатимуть (до речі, один будиночок розрахований на чотири особи та буде облаштований необхідними меблями та калориферами для опалення взимку), в інших — готуватимуть та споживатимуть їжу. Також у будиночках обладнають санвузли та душові. Тобто люди будуть забезпечені найнеобхіднішими умовами для проживання.

За словами Синенка, нинішні роботи ведуться власними силами. Невдовзі мають під’їхати польські фахівці, які й «збиратимуть» модулі. Потім — підведення комунікацій. Оскільки подібного досвіду у Чернігівщини не було, прогнозувати закінчення наміченого складно.

"Намагатимемося зробити все в найкоротші терміни. Адже це той обсяг робіт, виконати які, як-то кажуть, мали ще вчора. Як тільки доведемо до ладу одне містечко, польський уряд організує постачання іншого"— підкреслив заступник начальника ОВА.

Хто буде заселятися у таке помешкання та в якому порядку — вирішуватиме самостійно територіальна громада.

Зі свого боку, обласна військова адміністрація продовжує пошук партнерів, які допоможуть з варіантом встановлення індивідуальних модульних будиночків.

15:10