У Киїнці запрацювала сімейна амбулаторія

Сьогодні у селі Киїнка Іванівської територіальної громади Чернігівського району офіційно відкрилася місцева амбулаторія загальної практики сімейної медицини після здійснення відновлювальних робіт.

— Дякуємо міжнародним партнерам за допомогу у відновленні закладу. Завдяки їм ми сьогодні, напередодні новорічно-різдвяних свят, можемо зробити такий спільний важливий подарунок Киїнській громаді, — відзначила Жанна Шерстюк.

На сьогодні Киїнська амбулаторія загальної практики сімейної медицини обслуговує 5905 жителів громади та входить до структури КНП «Чернігівський районний центр ПМСД».

В амбулаторії повністю укомплектовані посади середнього медичного персоналу (медичні сестри, фельдшери). Що ж до лікарської допомоги, то її тричі на тиждень в амбулаторії надають сімейні лікарі та лікарі-педіатри Чернігівської сімейної амбулаторії.

Киїнська амбулаторія була побудована за типовим проєктом у рамках формування спроможної мережі закладів первинної допомоги в 2021 році і її відкриття планувалося у поточному році. Проте під час активних бойових дій на території Киїнської громади будівля амбулаторії була суттєво пошкоджена російськими окупантами.

Впродовж кількох місяців прийом пацієнтів проводився у модульній амбулаторії, яку надала громадська організація HEART to HEART для населених пунктів, де медичні заклади найбільше постраждали внаслідок російської агресії.

11:15