У чоловіка з Чернігівщини шахраї зняли з картки кругленьку суму

Поліцейські закликають мешканців Чернігівщини не передавати стороннім особам жодних відомостей про свої банківські картки. Представляючись співробітниками банків, шахраї випитують секретні дані і можуть отримати доступ до ваших рахунків.

Учора, 19 грудня, до поліції звернувся 59-річний мешканець Прилуцького району, який повідомив, що йому зателефонував невідомий і представився оператором банку. Незнайомець розповів чоловіку, що його картка заблокована і, щоб її розблокувати, необхідно повідомити її реквізити. Чоловік виконав усі вказівки невідомого, таким чином надавши йому доступ до свого рахунку.

А потім виявив зникнення понад 22 тисяч гривень із картки. Про це повідомляють у поліції Чернігівської області.
За цим фактом слідчий поліції відкрив провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Поліція наполегливо рекомендує: ніколи не виконуйте вказівок незнайомих осіб, які пов’язані з переведенням коштів, по телефону нікому не розповідайте жодних відомостей зі своєї картки. Якщо висувають умову, що для виконання певних дій потрібно повідомити пін-код вашої картки або одноразовий пароль з SMS-повідомлення, негайно завершуйте розмову. Це шахрай! Усі операції щодо безпеки картки проводьте тільки особисто у відділенні банку.

18:50