У Чернігові, в рамках дерусифікації, перейменували дитячо-юнацький "Клуб імені Ю. О. Гагаріна

У Чернігові, в рамках дерусифікації, перейменували дитячо-юнацький "Клуб імені Ю. О. Гагаріна", який входить до структури управління у справах сім'ї, молоді та спорту Чернігівської міської ради.

Активісти пропонували назвати клуб на честь загиблого захисника Чернігова та України Андрія *Шерифа* Козаченка. Але у підсумку було прийняте рішення обрати більш абстрактну назву:

- Процес дерусифікації є вкрай важливим, адже має на меті зменшення інформаційного та культурологічного впливу російського наративу та створення передумов для унеможливлення агітаційно-пропагандистської діяльності вороже налаштованих до України осіб, - зазначив заступник начальника управління у справах сім'ї, молоді та спорту Чернігівської міської ради Валерій Семенець. - Важливим аспектом у роботі з молоддю є прийняття рішень за принципом "жодного рішення для молоді без участі молоді", тому керівництвом Центру (комунальний заклад міської ради "Центр роботи з дітьми та молоддю за місцем проживання", - прим.) було ініційоване опитування серед вихованців, відвідувачів, батьків вихованців клубу щодо перейменування клубу. За результатами опитування більшістю голосів був обраний варіант "дитячо-юнацький клуб за місцем проживання "МРІЯ".

Скільки людей приймало участь у опитуванні, в якій період воно було проведено та як розподілилися голоси чиновник не уточнив.

20:50