​У Чернігові УПЦ передала центру по діагностиці коронавируса 2900 тестів

У Чернігові представники Української Православної Церкви передали обласному центру по діагностиці коронавируса 2900 ПЛР-тестів. Про це журналістам видання "Мій Чернігів" повідомили в Центрі інформації УПЦ.
Як повідомляє прес-служба Ніжинської єпархії УПЦ, тести передали митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент і митрополит Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій.

Голова Чернігівської обласної державної адміністрації Андрій Прокопенко подякував архієреїв, зазначивши, що передані тести дозволять медпрацівникам оперативно проводити високоточну діагностику захворювання СOVID-19, не втрачаючи час на доставку аналізів в Київ.

Як повідомлялося, з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Онуфрія в усі області України передано 100 тисяч тестів для виявлення коронавирусной інфекції (DialPlexQ: tm: 2019 nCoV), 10 апаратів ШВЛ, а також засоби захисту від коронавируса.

Міністерство охорони здоров'я і Штаб по боротьбі з епідемією коронавируса при Офісі Президента України Володимира Зеленського розподілив обладнання, закуплене Міжнародним благодійним фондом Вадима Новинського в честь Покрова Пресвятої Богородиці, по областям.
17:25