У Чернігові почали прибирати пляж «Золотий берег»

7 червня міські комунальні служби розпочали роботи з прибирання сміття та мула з території єдиного в Чернігові офіційного міського пляжу, який у 2023 році пішов під воду через повінь. Офіційно ж відкривати купальний сезон не будуть, каже директор КП «Паркування та ринок» Микола Гоголь.

– Офіційного відкриття пляжного сезону не буде у зв’язку з тим, що зараз у нас іде війна, тому скоріш за все не буде. А так ми будемо вивозити мусор, щоб він був у належаному стані й щоб люди могли відпочивати.

До середини травня місце відпочинку було частково затоплене. За більше ніж місяць у волозі частина об'єктів зазнала пошкоджень, сказав Гоголь.

– Вода змила практично весь пісок, який був завезений — кварцевий пісок, чистий, біленький. Зараз буде проводитись управлінням ЖКГ тендер на: закупівлю, завіз, розрівняння піску. Через мул пропало понад 70 туй, вони під водою не виживають.

Також, додав директор, тільки за ранок першого дня прибирання, комунальники вивезли 30 причепів сміття та мулу із території пляжу. Дно річки мають обстежити водолази, але наразі це питання відкладено, через те, що, водолази обласної служби вирушили до Херсонської області.

Поки комунальники проводять прибирання берегової лінії, чернігівці вже відпочивають на пляжі «Золотий берег».

Джерело: https://www.0462.ua

17:20