У Чернігові люди нарікають на діяльність забудовника

Чернігівській будівельній фірмі можливо доведеться розбирати пару верхніх поверхів в житловому комплексі «Єлецький посад».

Це доведеться робити якщо рішення Чернігівського окружного адміністративного суду про скасування містобудівних умов і обмежень, які були видані протягом 2020-2021рр. комунальному підприємству «Чернігівбудінвест» щодо будівництва багатоповерхового житлового будинку на земельних ділянках по вул. Єлецькій, 7а та вул. Святомиколаївській, 7 залишать без змін і в апеляції.

Про це повідомляє чернігівський громадський активіст Олександр Гашпар.

«Видані на будівництво ЖК «Єлецький посад» містобудівні умови і обмеження були визнані судом незаконними, оскільки управління архітектури і містобудування та виконавчий комітет Чернігівської міської ради оскаржуваними прокурором рішеннями збільшили висотність забудови до 20 метрів при тому, що Генеральним планом, Детальним планом центральної частини міста і планом розвитку заповідника «Чернігів стародавній» в цій частині міста передбачене лише вибіркове будівництво висотою не більше 15 метрів», — зазначає Олександр Гашпар.

За інформацією аналітичної системи «Youcontrol», бенефіціарами ТОВ «Єлецький посад» є Дмитро Лавренюк та директор ТОВ «Еко Комфорт Групп» Вадим Сендецький. Подальші зв’язки розпишемо в наступних публікаціях.

11:30