У Чернігові ліквідували підпільний цех – поліція вилучила понад 11 тонн етилового спирту

В ході реалізації оперативної інформації оперативники карного розшуку та управління стратегічних розслідувань поліції Чернігівщини спільно зі співробітниками Чернігівського райуправління поліції виявили підпільний цех з фасування етилового спирту в промислових масштабах. Загалом поліцейські вилучили понад 11 тонн етилового спирту.

"Під час проведення санкціонованого обшуку на території одного з орендованих фігурантами складських приміщень Чернігова виявлено 200-літрові бочки, а також пластикові пляшки з етиловим спиртом. У присутності понятих правоохоронці описали та вилучили усі ємності. Загальна кількість виявленої рідини під час документування злочину становить близько 11 тонн. Всі зразки направлено на проведення експертних досліджень", - ропзповідають деталі у поліції.

Також встановлено, що підозрювані відвантажували свою «продукцію» як покупцям із самого Чернігова, так і замовникам з різних куточків області.

За цим фактом слідчий поліції під процесуальним керівництвом Чернігівської окружної прокуратури відкрив провадження за частиною 3 статті 204 Кримінального кодексу України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів). Її санкція передбачає позбавлення волі на строк від восьми до десяти років з конфіскацією майна, з вилученням та знищенням незаконно виробленої або придбаної продукції, обладнання для її виготовлення.

Досудове розслідування триває.

10:45