У Чернігові кількість хворих на COVID-19 продовжує рекордно збільшуватися

|

У Чернігові продовжує рекордно збільшуватися кількість нових випадків захворювань на коронавірусну інфекцію. За минулий тиждень на COVID-19 захворіли 3025 осіб. Кількість тих, хто одужав – 673, госпіталізували - 131 пацієнта з ковідом, а виписали з лікарні - тільки 76. На жаль, були й померлі - 8 осіб. Такі статистичні дані назвав генеральний директор Чернігівської міської лікарні №2 Владислав Кухар на щотижневій розширеній нараді у міській раді сьогодні, 8 лютого.

Він доповів, що у стаціонарах міських лікарень зараз загалом 190 осіб із встановленим діагнозом COVID-19. З них 109 отримують кисневу терапію, 4 – на апаратах ШВЛ.

Якщо порівнювати лютий цього року й минулого, то зараз кількість хворих у десятки разів більша. Зокрема, кількість госпіталізованих – 123 проти 53, кількість тих, хто отримує кисневу підтримку – 109 проти 68 осіб.  

З цього приводу чернігівський міський голова Владислав Атрошенко звернувся до своїх підлеглих, а також до всіх чернігівців з проханням при перших симптомах захворювання залишатися вдома, а також не приводити й не відправляти дітей з ознаками хвороби до дитсадків та шкіл.

- Стан поширення захворюваності – досить загрозливий. Зараз у стаціонарі знаходиться 190 чоловік і знову збільшується кількість важких хворих. Хоча ми казали, що штам «Омікрон» з легкою формою. За моїми відчуттями та спостереженнями минулих рокаів це - остання хвиля перед потеплінням. Тож прошу найближчі два-три тижні більш відповідально відноситися до заходів безпеки, зокрема, засобів захисту, дистанції тощо. Якщо якийсь незрозумілий стан здоров’я – залишіться вдома, це ж стосується і дітей, - наголосив він.

Владислав Кухар проінформував також про те, що темпи вакцинації населення проти COVID-19 значно знизилися як у пунктах, так і в центрах масової вакцинації. Наразі повністю завершили курс вакцинації 109 963 особи, або 46,8% дорослого населення міста. Третю бустерну дозу отримали 3 716 осіб, або 1,6% населення. У середньому, в Чернігові щодня зараз вакцинується від 150 до 200 осіб.

Зважаючи на таку ситуацію, вирішили тимчасово закрити центр масової вакцинації, розташований у колишній Деснянській районній раді, який працював тільки у вихідні. Якщо кількість бажаючих вакцинуватися збільшуватиметься, то центри відкриватимуть знову.

- У цей центр приходить дуже мала кількість бажаючих отримати щеплення. Нерентабельно тримати там велику бригаду медиків, враховуючи, що вакцинуватися приходить лише 20-30 осіб і не більше. Тому закликаю всіх звертатися до центрів, розташованих у торгових центрах «ЦУМ» та «Голлівуд», або до поліклінік за місцем проживання, - звернувся до чернігівців керівник міської лікарні №2.

За словами начальника управління освіти міської ради Василя Білогури, заклади освіти наразі працюють у залежності від епідемічної ситуації окремо по кожному закладу. У дошкільних закладах освіти сьогодні на самоізоляції знаходяться 14 груп. У двох садочках: №24 та №45 - призупинений освітній процес, у зв’язку з тим, що захворіли працівники харчоблоків, без яких робота закладів неможлива. Відвідуваність дітей – на рівні 50-55%, зокрема, по хворобі – 6%.

У деяких школах міста з понеділка відновився освітній процес у звичайному режимі. Ситуація по закладах постійно моніториться (у т. ч. за опитуванням батьків) і коригується залежно від кількості хворих.

                                 

Прес-служба Чернігівської міської ради

|
12:13