У Чернігові демонтують ще 49 рекламних вивісок, які не відповідають дизайн-коду міста

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради сьогодні, 17 лютого, погодив демонтаж ще 49 рекламних вивісок, які не відповідають дизайн-коду міста. Усі пропозиції попередньо були розглянуті на засіданнях комісії з демонтажу незаконно розміщених об’єктів на території міста Чернігова й оформлені відповідними протоколами.

Концепція оформлення зовнішніх фасадів будинків з об’єктами громадського призначення на території м. Чернігова затверджена рішенням виконкому міськради у 2020 році, а впровадження її вимог здійснюється з вересня 2021-го.

Відповідно до прийнятого рішення виконкому для власників/користувачів цих тимчасових об’єктів, визначених у переліку цього рішення, встановлений строк добровільного демонтажу та відновлення благоустрою у 14 календарних днів. У разі, якщо власники добровільно не демонтують вивіски протягом встановленого терміну, їх демонтаж здійснюватимуть представники комунального підприємства «Муніципальна варта». Зберігатимуться вони на майданчику тимчасового зберігання демонтованих об’єктів та речей, які в них знаходились, за адресою: вул. Володимира Дрозда, 1.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко прокоментував прийняття цього рішення:

- Прохання: щоби ця робота була системною. Вимоги, які ви пред’являєте, повинні бути однаковими для всіх суб’єктів ринку, і щоби люди розуміли, що сьогодні-завтра прийде їхня черга, прийде Муніципальна варта і зробить припис. Бажано, щоби в соціальних мережах ви поводили себе активно, і щоби бізнесу були зрозумілі ваші вимоги, щоб не було конфліктів, а було розуміння.

Також нагадаємо, рішенням Чернігівської міської ради від 24.12.2019 року №49/VII-2 були затверджені Правила благоустрою, забезпечення чистоти, порядку утримання і прибирання вуличних, дворових територій, парків, скверів та додержання тиші в громадських місцях м. Чернігова в новій редакції. Цими Правилами визначено поняття тимчасових об’єктів, встановлений перелік підстав, за яких розуміється незаконне розміщення цих об’єктів, умови та порядок їх демонтажу.

Прес-служба Чернігівської міської ради

12:19