У Чернігові чоловік місяць жив у вуличному туалеті, бо його будинок розбомбило

У Чернігові чоловік місяць жив у вуличному туалеті на дворі, бо більше не було де. В будинок Василя Примаченка у мікрорайоні Бобровиця у 20-х числах березня потрапив російський снаряд. Чоловік якраз вийшов до туалету і це врятувало йому життя. Не бажаючи завдавати клопіт сусідам, вирішив лишитися жити в єдиній вцілілій будівлі у дворі. В туалеті він спав, слухав радіо і читав книжки. Їжу готував на вогнищі, а вмивався дощовою водою.

Покинути життя у вбиральні та переселитися до дитсадка його вмовили волонтери. У майбутньому для таких людей як Василь, які втратили дах над головою, влада планує збудувати модульні містечка. Про що мріє чоловік, який за одну мить втратив все, що мав – читайте у матеріалі.


Дерев’яний туалет – єдина вціліла будівля у дворі Василя Примаченка. Чоловіку доводилося спати у вуличній вбиральні, де він прожив місяць. Туалет і врятував Василю життя. Коли російський снаряд розірвався на його подвір’ї, Василь саме вийшов до вбиральні.

“Лежав-лежав, аж в туалет захотілося. Тільки вийшов в туалет, сів, і такий не хлопок, а удар, затрусилося все”, - розповідає Василь Примаченко.

Уламки потрапили і в саму вбиральню, але поранень чоловік не отримав, його оглушило. У вогні згоріло все, що Василь нажив за 40 років.

“Пробив свердловину перед новим роком, пральну машину поставив, і все пішло. Газова плита, котел, холодильник, мікрохвильовка, нема нічого”.


Таких людей волонтери у Чернігові знаходять щодня і всім дають тимчасове житло у дитсадку, говорить Олег Бібіков. Обласна військова адміністрація розглядає можливість встановлення модульних містечок для людей, які втратили житло внаслідок російської агресії. Це буде тимчасовий прихисток до відновлення зруйнованих помешкань. Зі слів голови адміністрації В’ячеслава Чауса, у Чернігові планується встановити два модульні містечка у найбільш постраждалих районах.

Сам Василь Примаченко не уявляє, як йому далі жити, коли втрачене все, що він наживав 40 років, а перспективи у відбудові свого житла він не бачить.

За матеріалами: Суспільне Чернігів

09:15