Три чудові десерти, що вражають смаком

Десерти – це завжди можливість насолодитися чимось смачним та зробити день трохи яскравішим. У цій статті ви знайдете прості та смачні рецепти десертів, які можна приготувати вдома без зайвих зусиль. Готові зробити свій день солодшим? Давайте почнемо!

Ягідний крамбл з морозивом

Інгредієнти:

Для ягідної начинки:

  • 400 г ягід
  • 100 г цукру
  • 2 ст. л кукурудзяного крохмалю
  • 1 ч. л лимонного соку

Для крамблу:

  • 100 г борошна
  • 75 г вівсяних пластівців
  • 75 г вершкового масла
  • 50 г цукру
  • 1 ч. л кориці

Для подачі:

  • ванільне морозиво (можна приготувати самостійно або купити морозиво з улюбленим смаком)

Приготування:

  1. У великій мисці з'єднайте ягоди, цукор, кукурудзяний крохмаль та лимонний сік. Обережно перемішайте до рівномірного розподілу інгредієнтів.
  2. Перекладіть ягідну суміш у форму для випікання й розрівняйте.
  3. У чаші для змішування поєднайте борошно, вівсяні пластівці, цукор та корицю.
  4. Додайте холодне нарізане вершкове масло та перемішуйте пальцями або виделкою, поки не утворяться крихти.
  5. Рівномірно розподіліть крихти поверх ягід.
  6. Розігрійте духовку до 180°C.
  7. Випікайте крамбл близько 35-40 хвилин, поки верх не стане золотисто-коричневим.
  8. Дайте крамблу трохи охолонути. Подавайте з кулькою ванільного морозива.

Ванільний десерт з ягідним соусом

Інгредієнти:

  • 300 мл вершків (33%)
  • 200 мл молока
  • 100 г цукру
  • 150 г ягід (наприклад, полуниця, малина)
  • 2 ст. л крохмалю
  • 1 ст. л лимонного соку
  • 1 ч. л ванільного екстракту

Приготування:

  1. В каструлі змішайте молоко, вершки й цукор. Доведіть до кипіння, постійно помішуючи. Зменште вогонь, додайте ванільний екстракт та варіть ще 2 хвилини.
  2. Змішайте крохмаль з 2 ст. л. холодного молока. Вливайте суміш у гаряче молоко з вершками, постійно помішуючи до загустіння. Вимкніть вогонь та дайте охолонути.
  3. Ягоди наріжте дрібно та проваріть з цукром та лимонним соком на середньому вогні, поки вони не стануть м'якими й не утвориться соус. Дайте охолонути.
  4. Вилийте ванільний крем у порційні чашки, зверху полийте ягідним соусом.

Чізкейк з морозивом

Інгредієнти:

Для основи:

  • 200 г печива (шоколадного або звичайного)
  • 100 г розтопленого вершкового масла

Для начинки:

  • 500 г кремового сиру
  • 200 г цукру
  • 200 г йогурту
  • 2 яйця
  • 1 ч. л ванільного екстракту

Для подачі:

  • ванільне або ягідне морозиво
  • шоколадний або фруктовий соус (за бажанням)

Приготування:

  1. Подрібніть печиво до крихт.
  2. Змішайте печиво з розтопленим маслом до однорідності.
  3. Утрамбуйте суміш на дно форми для чізкейку, сформувавши рівний шар. Відправте в холодильник на 30 хвилин для застигання.
  4. У великій мисці змішайте кремовий сир з цукром до отримання однорідної маси.
  5. По одному додайте яйця, кожного разу добре перемішуючи.
  6. Додайте ванільний екстракт та йогурт, перемішайте до однорідності.
  7. Розігрійте духовку до 160°C.
  8. Вилийте начинку на охолоджену основу.
  9. Випікайте близько 60 хвилин, поки він не стане твердим в середині.
  10. Вимкніть духовку та дайте чізкейку охолонути.
  11. Наріжте чізкейк на порції. Подавайте з кулькою морозива і, якщо бажаєте, з шоколадним або фруктовим соусом.

Сподіваємося, ці десерти додадуть солодких моментів у ваше життя. Спробуйте приготувати всі три рецепти та оберіть той, що сподобається найбільше!