Світловідбиваючі куртки - модна фішка цього сезону

Навряд чи хтось міг подумати, що мода на світловідбиваючі речі в цьому році щільно увійде в звичайне життя. Однак такі бренди, як Adidas, Nike або Supreme легко доводять зворотне, випускаючи колекції одягу і взуття зі світловідбиваючим ефектом.

Як виглядають модні куртки з ефектом світлопереломлювання? І чи можна їх носити ще з чимось, окрім спортивних речей?

Як створюється ефект відбиття світла

Всі імениті торгові марки, що випускають подібні предмети одягу, зобов'язані своєму успіху компанії з США під назвою «ЗМ».

Адже саме її розробники створили в 1939 році першу світловідбиваючу плівку, яку згодом стали наклеювати на дорожні знаки. І лише значно пізніше цю технологію запозичили і дизайнери одягу.

При цьому якщо говорити усереднено, то всі виробники світловідбивних курток створюють свої шедеври по одному і тому ж алгоритму: вони використовують дрібні скляні мікросфери.

Світло, що потрапляє на них, заломлюється, але не один раз, а двічі. Завдяки цьому, промінь світла розгортається у зворотний бік і повертається до джерела без розсіювання.

Говорячи простою мовою, на куртку з ефектом відбиття світла можна світити під будь-яким кутом і з будь-якою інтенсивністю. Виріб сприйме будь-яке світло і поверне його назад до джерела, будь то несильний ліхтарик або потужні автомобільні фари.

Фасони світловідбивних курток

Оскільки одяг з ефектом світловідбивання найчастіше використовується професійними спортсменами і людьми, що ведуть активний спосіб життя, то і моделі такого виробу не відрізняються особливою різноманітністю.

В основному подібний верхній одяг шиється в спортивному стилі, як результат він має:

  • укорочену довжину, злегка прикриває сідниці;
  • високий стоячий комір, що захищає від вітру;
  • прямий силует (можна знайти моделі з резинкою);
  • капюшон.

Є вироби, які мають додаткові нагрудні кишені на блискавці. Такі та інші моделі світловідбиваючих курток можна знайти на https://obnovochka.com.ua/uk/svetootrazhayushchaya-odezhda/muzhskie-zhenskie/. Але найчастіше кишені всього дві і вони розташовуються з боків виробу.

Також весь верхній одяг даної категорії має чіткий поділ по сезону. Наприклад, для весни і теплої осені шиються легкі, непромокальні куртки. Осінні і зимові моделі прекрасно захищають від вітру і «не бояться» ні снігу, ні дощу.


З чим носити?

Весь верхній одяг зі світловідбиваючим ефектом в основному призначений для спортивних людей, однак, при належному вмінні і хорошої фантазії створити на основі такого виробу стильний лук зможе кожен.

Досить просто встати перед дзеркалом і приміряти різний одяг, щоб оцінити доцільність з'єднання його в єдиний ансамбль.

Наприклад, теплу зимову куртку можна комбінувати як з дутими, утепленими штанами, так і з легінсами, і з джинсами.

При цьому в комплекті з щільними колготками і високими чобітьми вона буде виглядати не гірше.

Повсякденний стиль

Повсякденний, він же стиль «Casual», має мільйони прихильників по всьому світу. І це не дивно, оскільки зручний, практичний і стильний одяг ніколи не виходить з моди.

При цьому комфортні предмети гардероба прекрасно міксують зі світловідбиваючою курткою. Наприклад, якщо скомбінувати таку річ і теплі черевики з фланелевою картатою сорочкою і джинсами-трубами, то вийде цікавий зимовий look.

Гламурний стиль

Щоб зробити з світловідбиваючої куртки жіночний і сексуальний предмет одягу, досить носити її з максимально облягаючими речами.

Стильний короткий топ і шкіряні стилізовані брюки будуть прекрасно виглядати в комплекті з укороченою курткою з ефектом відбиття світла.

Для осені такий образ підходить ідеально.

А ось вже для теплої весни можна вибрати стильну куртку зі світловідбиваючим ефектом, яка добре комбінується з шортами трохи нижче коліна і вільного крою футболкою.


Як вибрати?

В першу чергу варто запам'ятати, що ціна не завжди є показником якості. Як результат, у продажу можна знайти як куртки з наклейками, які стоять дорого, так і вироби, зшиті зі спеціальної тканини, які стоять на порядок дешевше. Саме з цієї причини не слід купувати першу-ліпшу куртку, поки всі бренди, представлені в конкретному місті, не будуть вивчені. В іншому випадку можна просто переплатити.

Крім цього:

  • всі світловідбиваючі елементи куртки, якщо не всі її частини заломлюють світло, повинні бути рівними і гладкими;
  • вони повинні добре гнутися, не втрачаючи при цьому своєї цілісності;
  • елементи повинні розташовуватися по всьому периметру вироба (наприклад, вони можуть розміщуватися на рукавах, грудях і спині).

Пам'ятайте, головне завдання подібного виробу - забезпечення безпеки людини в темний час доби, тому економити на такій куртці не можна.

І якщо вся продукція, що реалізується через звичайні магазини, коштує невиправдано дорого, то має сенс замовити подібний верхній одяг в інтернет-магазині.

21:45