Справа скандального забудовника

Українські правоохоронці підозрюють колишнього парламентарія у викраденні людини. Екс-очільник компанії «Укрбуд» Максим Микитась, згідно з даними слідчих органів, причетний до тяжкого злочину.

Відповідна інформація доступна тим, кого цікавлять свіжі новини з життя української столиці.

Скандальний забудовник

Максим Микитась, який у 2000-х роках очолював будівельну компанію, мав впливових друзів. Серед них:

  • чиновники;
  • силовики.

Серед них були і керівники національної гвардії. У підпорядкуванні цього органу перебувала земельна ділянка, на території якої була розташована військова частина.

Командування прийняло рішення про ліквідацію підрозділу, після чого постало питання про подальшу долю ділянки. Бізнесмен зумів домовитись із командуванням нацгвардії, запропонувавши свої послуги.

Вони полягали, як повідомляють новини Києва, у пропозиції збудувати на території військової частини житлового комплексу. Натомість забудовник пообіцяв віддати військовим кілька десятків квартир у будинку, що мав розташуватись в елітному районі Києва.

Проте своєї обіцянки підприємець не дотримався. Відтак він виділив гвардійцям житлоплощу у будинку на околиці міста. Відповідна угода була підписана з колишнім главою національної гвардії Юрієм Аллеровим.

Сайт Київ.org повідомляє, що слідчі органи звинувачують Максима Микитася у привласненні 81 мільйона гривень. За фактом завдання великих збитків державі порушено кримінальну справу. Наразі слідство триває.

Викрадення людини

Скандальний забудовник зумів відшкодувати державі кілька десятків мільйонів гривень, після чого суд прийняв рішення випустити його зі слідчого ізолятора. Колишньому арештанту був обраний запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Проте вже через місяць правоохоронні органи порушили чергову кримінальну справу, на цей раз у зв’язку з викраденням людини. Потерпілим виявився юрист компанії, яка мала стосунки з фірмою підозрюваного.

Працівники поліції провели обшук за місцем проживання бізнесмена, у ході якого здобули докази щодо його причетності до вчинення злочину. Слідчі припускають, що Максим Микитась домовився з лідером одного зі злочинних угруповань, який за певну винагороду погодився викрасти юриста. Аби уникнути відповідальності, підприємець намагався залучити до справи своїх високопоставлених знайомих, однак це йому не допомогло.

20:50