Ситуація в області: навчання, ЖКГ, відновлення

Оскільки минулого тижня був випадок використання ворогом безпілотника для скидання боєприпасів на прикордонні Чернігівщини, питання роботи навчальних закладів у 40-ка кілометровій зоні залишається дистанційно.

За минулий тиждень на території області позитивні висновки відповідної комісії щодо готовності укриття отримали ще 8 шкіл. Там батьківські комітети можуть переглянути форму навчання і перейти, наприклад, з оффлайну на змішану.

Не забуваємо і про іншого ворога - ковід. Наразі на стаціонарі перебуває 155 пацієнтів (28 дітей), 40 - потребують кисневої підтримки. Вакцини в області достатньо.

ЖКГ. Завершена перевірка підприємств теплоенергетики області. Від сьогодні стартує моніторинг житлових будинків. Особлива увага до тих, де є повідомлення про пошкодження.

Відновлення. Минулого тижня завершені роботи ще на 10 об’єктах. На фінішній прямій підготовка до заселення модульного містечка «Новоселівка-2». Є нагальна потреба в потужних генераторах для такого житла. З цим питанням звертатимемося до міжнародних партнерів. До слова, днями в області працюватиме делегація з Франції.

5 громад (+1 резервна) обрані пілотними для проекту ПРООН щодо покращення надання адмінпослуг.

Чимало ініціатив за підтримки ЄС пропонують співпрацю громадам. Зокрема, варто звернути увагу на програму LIFE, що дозволяє реалізовувати проєкти у напрямах циркулярної економіки та якості життя, природи та біорізноманіття, пом’якшення змін клімату, а також переходу до альтернативних джерел енергії.

18:39