Синдром комп'ютерного зору - як захистити очі?

Якщо користувач проводить принаймні кілька годин на день за комп’ютером, він, мабуть, відчував роздратування та втому в очах. Щоб уникнути подальшого погіршення зору, необхідно задуматися о комп’ютерних окулярах. Що варто знати про них?

Комп’ютерні окуляри - як вони працюють?

Більшість проблем із комп'ютерним зором викликані негативним впливом синього світла. Синє світло — це термін, який описує світло, яке випромінюють екрани електронних пристроїв — не тільки комп’ютерів, а й смартфонів та планшетів. У сучасному світі важко уникнути екранів. Кожен використовує комп’ютер на роботі, перевіряє повідомлення на мобільному телефоні, відпочиває під час перегляду фільму на ноутбуці. Чи можна якось усунути цей негативний ефект?

Рішення, запропоноване офтальмологами, — це окуляри з блокатором синього світла, наприклад https://hottabich.com.ua/ua/catalog/ochki-dlya-kompyutera, створені спеціально для роботи на комп’ютері. Лінзи таких окулярів фільтрують більшу частину випромінювання і зменшують відблиски — і природна кількість світла потрапляє до ока, не перевантажуючи його. Тож можна легко покращити комфорт своєї повсякденної роботи. 

Найкращі моделі окулярів для роботи на комп’ютері також матимуть додаткове антиелектростатичне покриття, тому вони не притягують пил. Лінзи також мають антиблікове покриття — саме тому комп'ютерні окуляри часто називають "антибліковими" окулярами. Антиблікове покриття пригнічує вплив відбиття світла, що відбивається від екрану комп’ютера. Через те, що антирефлексні лінзи складаються навіть з декількох десятків шарів, окуляри також додатково захищені від подряпин та бруду. Тож користувач може легко використовувати їх поза роботою — тому варто шукати модель, яка ідеально відповідає обличчю.

Як вибрати окуляри для роботи за комп’ютером?

Комп’ютерні окуляри — необхідна річ не лише для людей із вадами зору. Профілактика — все частіша тема наукових досліджень. Чим швидше користувач захистить очі від негативних наслідків тривалого впливу екранів та синього світла; тим більше у нього шансів на ідеальний зір. Якщо людина належить до групи щасливчиків, які не стикаються з проблемами очей щодня, досить замовити антирефлексні окуляри або комп’ютерні окуляри в інтернет-магазині. В іншому випадку, перш ніж купувати лише окуляри, варто відвідати офтальмолога, щоб визначити дефект зору та потреби очей. Також можна замовити цей тип коригувальних окулярів для комп’ютера через Інтернет.

20:50