Секретар міської ради направив кошти свого депутатського фонду на підтримку дитячих мистецьких шкіл

Частину коштів свого депутатського фонду секретар Чернігівської міської ради Олександр Ломако в цьому році направив на закупівлю інтерактивної дошки з розширеним функціоналом для дитячої школи мистецтв імені Любомира Боднарука, що в Чернігові по вулиці Захисників України.

Так само керівник Управління культури та туризму Олександр Шевчук, який також є депутатом міської ради, для цієї школи зі свого депутатського фонду придбав нові мольберти.

Вчора, 15 грудня, вони завітали туди, щоб побачити використання цього нового обладнання. У класі з нещодавно встановленою інтерактивною дошкою відбулася міні-презентація її можливостей саме в навчанні музиці.

- До того, як зараз живе і розвивається наша країна, на жаль, дуже багато запитань. Але ж діти – це наше майбутнє, а творчість – це те, що робить дітей більш креативними, більш розумними, більш пристосованими до сучасного світу і здатними до інновацій. Це те, що має підняти нашу країну на новий щабель. У депутатів міської ради є невеличкий депутатський фонд – цього року це 100 тисяч гривень. Ми вирішили ці кошти направити на підтримку культури, тому що зараз, поки держава і місто намагаються закрити найголовніші потреби існування й розвитку, і держава дуже мало уваги приділяє цій сфері. Я хотів показати приклад іншим і підтримати, наскільки можна, учнів і викладачів цієї школи, - Олександр Ломако.

Це друга дитяча мистецька школа в Чернігові, у якій тепер є така інтерактивна панель. Їх використання на уроках сольфеджіо та музичної літератури допомагає дітям отримувати музичну освіту легко та з задоволенням. Завдяки новітнім технологіям загострюється сприйняття, підвищується концентрація уваги, поліпшується розуміння і запам'ятовування матеріалу. Використання інтерактивних дошок під час занять дозволяє задіяти всі основні сенсорні системи людини - візуальну, слухову і кінестетичну, що робить освітній процес більш успішним.

- Я думаю, що ми продовжимо в цьому напрямку підтримувати. Такі дошки мають бути в кожній школі, і не по одній, - додав секретар міської ради.

Директорка школи мистецтв Олена Савченко від імені колективу подякувала за матеріальну допомогу та увагу.

- Це для нас радість. У цей непростий час така допомога школі необхідна. Закликаю всіх депутатів міської ради підтримувати міську школу мистецтв. А ми за це будемо вдячні вам і будемо віддавати нашому місту своє мистецтво, свої таланти і прагнення зробити цей світ прекрасним, - сказала вона також.

Чернігівська міська школа мистецтв імені Любомира Боднарука є в Чернігові найбільшим закладом дитячої мистецької освіти. Окрім основної адреси, вона має ще 8 філіалів у загальноосвітніх школах міста. Зараз тут більше тисячі учнів: 880 на бюджетній і більше 200 на позабюджетній формах навчання.  

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

11:33