Самогонників на Чернігівщині не лякає навіть війна.

Сьогодні кожен повинен робити все можливе для наближення нашої перемоги у війні з рф. На жаль, є особи, котрі не розуміють ситуації, вони дбають лише про себе та свій гаманець. Серед таких – люди, що виготовляють і купують самогон.

З початком російсько-української війни наша держава почала жити в умовах воєнного стану. Відповідно, в багатьох громадах і містах заборонили продавати алкогольні напої, бо нині у всіх завжди має бути твереза голова.

За деякий час на території Чернігівської області дозволили продаж алкоголю, та, зрештою, 3 травня голова обласної військової адміністрації В’ячеслав Чаус повторно видав розпорядження під номером 160 про заборону.


За інформацією Корюківського райвідділу поліції, на території району фактів продажу алкоголю в торгових точках не було. Однак майже щодня виявляють осіб, які виготовляють для продажу самогон, а також тих, хто його купує.

Хто виготовляє самогон

Начальник сектору превенції райвідділу поліції капітан Віктор Барабаш повідомив, що за час дії воєнного стану правоохоронці склали 19 адміністративних протоколів за статтею 176 КУпАП та наклали штрафи на мешканців Корюківської громади, що виготовляли оковиту.

Покарання передбачає стягнення штрафу в розмірі від трьох до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Також вилучили й знищили (вилили на землю) майже 62 л самогону та 160 л самогонної закваски. Стало менше й на один самогонний апарат у громаді. Його деформували, зробивши непридатним для використання.

Хто споживає самогон

Правоохоронці наголошують, що покаранню підлягають не лише особи, що виготовляють саморобний алкоголь, а й ті, хто його купує. Адміністративна відповідальність настає відповідно до статті 177 КУпАП – накладається штраф у розмірі від 1 до 3 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

За період воєнного стану винесено 13 постанов по таких справах. Вилучили та знищили 6,5 л самогону. Найбільше випадків незаконного виготовлення та придбання самогону виявили в Корюківці, Наумівці, Охрамієвичах та Савинках. І ця робота постійно триває.

Особливо «відзначився» у цьому плані житель Охрамієвичів. У нього вилучили 40 л закваски та 7 л самогону. А в мешканки Корюківки знайшли 16,5 л алкоголю та самогонний апарат

равоохоронці закликають громадян не займатися забороненою справою, адже за виготовлення та придбання самогону адміністративна відповідальність наступає і в мирний час. А зараз, коли триває війна і потрібно згуртуватися задля перемоги над ворогом, допомагати одне одному та особливо військовим, такі дії взагалі неприпустимі.

За інформацією місцевих жителів, у Корюківській громаді півлітрову пляшку самогону пропонують за 70-80 грн. Виникає питання: невже стільки коштує совість? У той час, коли майже кожному з нас потрібна підтримка, коли біда ходить поміж хатами, негідники наживаються, забираючи останні гривні в людей.

Джерело: susidy.city

12:15