Розстріляв автівку з цивільними. Військовому рф повідомили про підозру

Поліцейські Прилуцького райвідділку встановили анкетні дані та зібрали доказову базу, що свідчить про причетність російського військовослужбовця до розстрілу легкового автомобіля із чотирма мирними громадянами.

Було встановлено, що злочин відбувся в кінці лютого 2022 року на території Ічнянської громади. 25-річний рядовий збройних сил російської федерації спільно зі своїми товаришами по службі (загалом близько десятка чоловік) зупинили легковий автомобіль. В салоні авто знаходився водій та троє пасажирів. Окупанти, використовуючи автоматичну вогнепальну зброю та з метою умисного вбивства цивільних громадян почали вести прицільний вогонь по автомобілю та людях.

Від отриманих вогнепальних поранень 45-річна пасажирка автомобіля померла, 51-річний водій та 28-річна пасажирка отримали тілесні ушкодження. А ще один із пасажирів не постраждав.

Військовому рф оголошено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни поєднаному із умисним вбивством. Наразі слідчий готує матеріали для оголошення підозрюваного у міжнародний розшук та для застосування процедури спеціального досудового розслідування (in absentia), яка дозволить суду ухвалити вир ок за відсутності обвинуваченого.

Санкція передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічне позбавлення волі.

Триває досудове розслідування.

Титульне фото з мережі.

16:02