Російські ракети над Чернігівщиною: скільки збили вчора

Як відомо, вчора, 15 листопада російська терористична держава здійснила наймасовішу ракетну атаку на Україну із 24 лютого.

За уточненою інформацією, окупанти атакували Україну 96-ма крилатими ракетами повітряного та морського базування (Х-101, Х-555, "Калібр"), керованими авіаційними ракетами Х-59, ударними дронами "Shahed-136/131", "Оріон", "Орлан-10", - повідомили в пресслужбі командування Повітряних сил України.

ППО України збила 75 крилатих ракет (Х-101, Х-555, "Калібр"), дві керовані авіаційні ракети Х-59, 10 дронів Shahed-136/131, один БпЛА "Оріон" та один "Орлан-10".

На щастя, у Чернігівській області не було влучань ракет. Втім ППО на території області працювало і вразило кілька повітряних цілей.

Безпосередньо під час атаки ракети бачили жителі Бахмацької громади, також були сигнали про ракети, які летіли у бік Чернігівщини з боку Сумської області.

Як зазначив начальник Національної поліції у Чернігівській області Володимир Нідзельський, під час ворожих атак телефонували на спецлінію «102» та активно інформували про проліт ракет над областю:

«Ця інформація була дуже корисною і негайно передавалась військовим ППО, які вдало відпрацювали».

Також наші читачі писали нам у повідомленнях, що уламки російської ракети впали у Новгород-Сіверському районі, місцеві жителі у пабліках повідомляли, що чули вибух. Втім офіційно про збиття ракет від військових не надходила.

11:05